Lander helpt bij dagopvang daklozen

De 23-jarige Lander vangt overdag samen met 6 andere studenten sociaal werk van UCLL en medewerkers van het CAW Leuven en de stad Leuven daklozen op in sporthal Rijschool.

“Het is de ideale manier om mijn studie sociaal werk in de praktijk te brengen.”

Het idee om studenten in te schakelen kwam van docente sociaal werk Elke Plovie (UCLL) uit Herent. Ze vindt dat er nu een belangrijke rol voor het sociaal werk is weggelegd. Vaak help je mensen die je kent, zoals buren en collega’s. Maar de meest kwetsbaren, zoals mensen uit de psychiatrie vallen dan uit de boot. En ook wie het vroeger net redde, zoals alleenstaanden of mensen met een onzekere job, komt nu soms in de problemen.

Lander: "Ik werkte al eens mee aan een kunstproject met daklozen in het stadspark, dus ik twijfelde niet toen ik de oproep voor vrijwilligers zag. Het is een boeiende ervaring en de ideale manier om mijn studie sociaal werk in de praktijk te brengen."

Beschrijf eens een dag in de opvang?

Lander: "Er komen dagelijks een twintigtal mensen naar de daklozenopvang. Ze drinken er koffie, eten iets, kunnen douchen of de computer gebruiken. Iedereen is vriendelijk. Het valt op hoe hard de coronamaatregelen de daklozen treffen. Een hele dag in beweging blijven buiten, is erg moeilijk. In de dagopvang proberen ze dan ook wat te rusten. Ik heb de smaak alvast te pakken. Hier zou ik later graag mijn job van maken."

 

Wat is jouw verhaal?

Heb je zelf een hartverwarmend verhaal? Laat het ons weten. Wie weet inspireert het anderen ook om solidair te zijn.

Meer verhalen lezen?

Tijdens de coronacrisis zorgen Leuvenaars overal voor elkaar. We bundelen warme initiatieven van inwoners, om anderen te inspireren en te motiveren om vol te houden, onder het motto 'Even apart,

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.