Schrijfster Kim leest haar kinderboeken voor

Kim schrijft kinderboeken. Nu maakt ze ook voorleesfilmpjes van haar boeken en geeft er opdrachten bij voor kinderen.

“Plots zat mijn mailbox vol met foto’s van kindjes die drolkoekjes maken zoals in mijn boek.”

Kim: "Maart, de kinderboekenmaand, moest voor mij een erg drukke maand worden. Ik geef ook lezingen als auteur maar door de coronamaatregelen werden die geannuleerd. Toen kwam de bib met een speciaal verzoek. Ze vroegen me mijn boekje ‘Magnus is ziek’ voor te lezen en te filmen. Erg toepasselijk natuurlijk in deze periode. Daarna ging ik met ‘Magnus en de kakado’ aan de slag. In dat boek vind je een recept voor drolkoekjes. Het leek me wel plezierig om die te bakken."

Wat waren de reacties?

Kim: "Plots zat mijn mailbox vol met foto’s van kindjes die drolkoekjes maken. In het derde filmpje, over ‘De eenzaamste walvis ter wereld’, krijgen kinderen de opdracht om flessenpost te versturen. Ideaal om het contact met de buren te bewaren nu we niet meer zomaar bij elkaar op bezoek kunnen gaan."

Hoe beleef je zelf de coronacrisis?

Kim: "Ik snak ernaar om mijn ouders eens goed vast te pakken. Of om een barbecue te houden met de vrienden. Ook mis ik de interactie wanneer ik voorlees, want daarvan steek je het meeste op."

"Toch zie ik ook voordelen aan deze periode. Nu we het wat rustiger hebben leer je dingen relativeren en komt er meer tijd vrij voor het gezin. Je gaat dan ook sneller experimenteren. Waarschijnlijk had ik anders nooit zulke filmpjes opgenomen. Iets wat ik later zeker nog van plan ben. Bovendien werkt die rust ook inspirerend: mijn hoofd zit vol ideeën voor nieuwe boeken!"

 

Wat is jouw verhaal?

Heb je zelf een hartverwarmend verhaal? Laat het ons weten. Wie weet inspireert het anderen ook om solidair te zijn.

Meer verhalen lezen?

Tijdens de coronacrisis zorgen Leuvenaars overal voor elkaar. We bundelen warme initiatieven van inwoners, om anderen te inspireren en te motiveren om vol te houden, onder het motto 'Even apart, altijd samen'.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.