Shana en Jokke brengen gratis online circus voor de hele familie

Artiestenduo Shana Roomers (28) en Jokke Vanderlinden (36) hadden net Cirkoko opgericht. Kinderen en hun ouders kunnen daar terecht voor circusvoorstellingen en workshops. Deze zomer waren ook de eerste events van Cirkoko gepland, maar die gaan waarschijnlijk niet door. Toch geven Shana en Jokke de moed niet op.

“Met Cirkokon bieden we nu gratis kinderanimatie en handige tips voor ouders aan.”  

Het was voor Shana en Jokke even schrikken toen in maart de coronamaatregelen van kracht werden: “We zijn zelfstandigen, dus voor ons is dit een serieuze financiële dobber. Veel van onze activiteiten zijn nu noodgedwongen geannuleerd. Maar we beslisten al snel om er toch maar het beste van te maken. Ook al omdat het kriebelde om creatief aan de slag te gaan”.

Hoe werken jullie nu?

Shana en Jokke bouwden Cirkokon uit, een gratis online platform. “De naam was vlug gevonden, want door corona zitten we allemaal in onze cocon”, leggen ze uit. Op de website posten ze allerlei filmpjes. “Om de mensen te doen lachen, maar ook om iets van op te steken. We willen kinderen amuseren en hen stimuleren om samen plezier te maken.  Bijvoorbeeld door te jongleren met jongleerballen die ze zelf kunnen maken. Maar we willen ook ouders een hart onder de riem steken en hen helpen om als gezin zonder kleerscheuren deze periode door te komen. Zo hebben we het bijvoorbeeld over hoe je om kunt gaan met emoties als boosheid en frustratie.”

Wat zijn de reacties?

Cirkokon slaat duidelijk aan: “We krijgen heel veel positieve en leuke reacties. Meer zelfs dan we ooit hadden durven dromen. Mama’s en papa’s sturen filmpjes van kinderen die circuskunstjes oefenen, meezingen met onze liedjes of onze workshops volgen. En dat is natuurlijk heerlijk om te zien”. Ook volwassenen wagen zich aan de acrobatentoeren. “Ouders hebben ons al laten weten dat ze het supertof vinden om mee te doen”, vertellen Shana en Jokke. “Cirkokon is dan ook een echt familieconcept, zonder leeftijdsgrens. Haal dus gerust het innerlijke kind in jou naar boven en laat je helemaal gaan. En voor wie de smaak te pakken heeft zijn er later lokale circusateliers”.

Welke plannen hebben jullie voor de toekomst?

Shana en Jokke willen hun online platform ook na de coronacrisis voortzetten: “Het platform was een geheel nieuwe uitdaging voor ons maar we vinden dit allebei heel leuk om te doen. Al kruipt er natuurlijk heel veel tijd in. We doen dit allemaal zelf, dus het wordt best wat puzzelen om dit in de toekomst te combineren met onze andere activiteiten. We hebben intussen al massa’s ideeën voor nieuwe voorstellingen. En daar kijken we naar uit, want live optreden blijft uiteindelijk toch het allerleukste!”Shana en Jokke willen hun online platform ook na de coronacrisis voortzetten: “Het platform was een geheel nieuwe uitdaging voor ons maar we vinden dit allebei heel leuk om te doen. Al kruipt er natuurlijk heel veel tijd in. We doen dit allemaal zelf, dus het wordt best wat puzzelen om dit in de toekomst te combineren met onze andere activiteiten. We hebben intussen al massa’s ideeën voor nieuwe voorstellingen. En daar kijken we naar uit, want live optreden blijft uiteindelijk toch het allerleukste!”
 

Wat is jouw verhaal?

Heb je zelf een hartverwarmend verhaal? Laat het ons weten. Wie weet inspireert het anderen ook om solidair te zijn.

Meer verhalen lezen?

Tijdens de coronacrisis zorgen Leuvenaars overal voor elkaar. We bundelen warme initiatieven van inwoners, om anderen te inspireren en te motiveren om vol te houden, onder het motto 'Even apart, altijd samen'.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.