Tekst video: mozaïekproject van de bewoners aan de Mechelsesteenweg

Wij bevinden ons hier op de Mechelsesteenweg, eigenlijk aan de kant van Wilsele en we gaan hier een bank mozaïeken. Een initiatief van de stad, waar we met een groepje wilden aan meedoen.

Voor het mozaïekproject werd er gevraagd voor een meter en een peter. Maar eigenlijk ja ...
We zorgen dat het project goed van start kan gaan, de praktische kant misschien wat regelen, zorgen dat we de stukjes hebben die nodig zijn, de buurt bij elkaar brengen om het project tot een goed einde te brengen.

Ik ben één van de zes begeleidende kunstenaars. We bedenken samen het ontwerp. Ik zie mezelf een beetje als een katalysator die zorgt dat het ontwerp mooi uitgevoerd wordt. Ik probeer me niet teveel op de voorgrond te bewegen zodat het echt hun werk wordt, maar ik ben wel aanwezig als stand-by voor technische vragen of zo.

We zijn dag drie en het is afgerond. Het is wel een emotioneel momentje, zo het laatste puzzelstukje erin passen. We hebben er uiteindelijk toch een vijftiental uren, als het niet meer is, samen aan gewerkt, leuke momenten beleefd, en kunnen nu vanaf vandaag van de bank genieten.

Ik heb wel het gevoel, door dit te doen, dat we als buurt zeker wat dichter bij elkaar zijn gekomen. Dus ik denk dat dit nog maar het begin is.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.