Vrijwilliger bij solidaire winkel 'Het Perron'

Türkan werkt bij solidaire winkel 'Het Perron'.

  • Naam: Türkan Yadel
  • Leeftijd: 53 jaar
  • Vrijwilligerswerk: Werkt bij solidaire winkel 'Het Perron'
"Ik help vaak vertalen voor vreemdelingen die komen winkelen."

Ik doe vrijwilligerswerk in een solidaire winkel. Mensen die minder inkomen hebben, en ook anderen, komen hier boodschappen doen. Ik doe hier in de winkel een beetje van alles.

Er komen hier ook veel vreemdelingen winkelen. Ik kan vaak helpen met vertalen, want ik ben zelf van Koerdistan, Turkije. Mensen helpen, dat is mijn hobby. Ik doe dat heel graag! Bij de groenten, bij de frigo, bij de kassa, ze roepen me als ik iets kan vertalen of als ik uitleg kan geven.

"Ik ben thuis op ziekenverlof maar als ik hier bezig ben, vergeet ik mijn pijn."

Ik wil mensen helpen. Waarom zou ik thuis zitten? Dat heb ik van mijn oma geleerd, dat helpen zit in mijn hart. Ik help ook mijn buren, of ouderen in de buurt.

In de winkel loop ik naar de mensen en vraag of ik iets kan doen. Ik praat met die mensen, ik vraag of ze een tas koffie of een tas soep willen. Zo ben ik bezig. Als ik thuis zit, heb ik namelijk meer stress. Ik kan toch niets doen daar. Ik ben thuis op ziekenverlof, maar als ik hier ben en bezig ben, dan vergeet ik mijn pijn. Vroeger hielp ik vier dagen in de week, maar dat kan ik jammer genoeg niet meer door mijn gezondheid.

"De andere vrijwilligers zijn familie geworden."

Het maakt me heel blij, als mensen specifiek naar mij vragen. Ook het contact met de andere vrijwilligers is fijn. Ik werk al drie jaar met hen samen. Niemand commandeert elkaar, we zijn zoals familie geworden.

Bekijk de video waarin Luc, Stijn en Türkan vertellen over hun vrijwilligerswerk

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.