Vrijwilliger Lieve, mentor bij Motivation United

Lieve is mentor bij Motivation United.

  • Naam: Lieve Schreurs
  • Leeftijd: 57 jaar
  • Vrijwilligerswerk: Mentor bij Motivation United, vzw AIF+
"Persoonlijk contact met mensen in nood geeft je de wil om iets te doen."

Ik ben met vrijwilligerswerk begonnen tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. Ik hielp bij de opvang van vluchtelingen in scoutslokalen in de buurt.

Persoonlijk contact met mensen in nood geeft je de wil om echt iets te doen. Een tijdje later zag ik een oproep van Motivation United, een Leuvens project van vzw AIF: ze hadden mensen nodig die werkzoekenden met een migratieachtergrond wilden begeleiden.

"Ik heb een Indiase vrouw met communicatiediploma voorbereid op sollicitaties."

Ik heb al drie mensen begeleid. Een half jaar lang spreek ik twee keer per maand met ze af, en probeer ik ze te helpen een job te vinden.

Een van hen was een Indiase vrouw met een communicatiediploma. Na anderhalf jaar had ze nog steeds geen job gevonden, en dat tastte haar zelfbeeld aan. Ze stootte op onzichtbare barrières: de taal, culturele verschillen ...

Die heb ik helpen doorbreken. Ik heb haar geholpen om haar vaardigheden te ontdekken, rollenspellen gespeeld en haar zo voorbereid op sollicitaties. Ondertussen werkt ze bij het WWF.

"Met een kleine inspanning kan je veel betekenen voor iemand."

Ik ben zelf in een welvarend land geboren en heb kansen gekregen. Daarom hoort solidariteit voor mij bij een zinvol leven. Het maakt je groter als mens.

Iedereen kan de stap naar vrijwilligerswerk zetten, het is niet moeilijker dan je inschrijven bij een sportclub. Maar met die kleine inspanning kan je heel veel betekenen voor iemand.

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.