Vrijwilliger Peter, gezinsondersteuner bij Home-Start Domo Leuven

Peter is gezinsondersteuner bij Home-Start Domo Leuven.

  • Naam: Rombauts Peter
  • Leeftijd: 57 jaar
  • Vrijwilligerswerk: Gezinsondersteuner bij Home-Start Domo Leuven
“Wil je in de geschiedenisboeken staan, dan moet je aan politiek doen. Maar als je de wereld wil veranderen, moet je aan vrijwilligerswerk doen.”

Grote problematieken zoals armoede aanpakken, gaat niet alleen op beleidsniveau. Dat doet mij denken aan het nummer “Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde” van Bram Vermeulen. Je voert kleine dingen uit en dat resulteert in grote veranderingen. Die veranderingen mogen waarnemen, zien hoe mensen evolueren en daar deel van uitmaken: dat is voor mij vrijwilligerswerk.

Ik ben een jaar geleden bij Domo vzw (nog voor de naamsverandering) terechtgekomen via een infodag van het OCMW. De inhoud van Home-Start Domo sprak mij aan. Ik ben klinisch psycholoog van opleiding en heb met kinderen mogen werken. Het is bekend terrein, wat mij zeker heeft aangetrokken.

“Ik krijg veel vertrouwen van het gezin, en dat geeft mij voldoening. Het zijn schatten van kinderen.”

Vanuit Home-Start Domo word je goed ondersteund. Ze voorzien 'intervisiemomenten' waarbij vrijwilligers samenkomen (in coronatijden online) en elkaar ondersteunen door feedback te geven, maar ook door samen te zoeken naar oplossingen. Daarnaast organiseren ze vormingen.

Dat zijn redenen waarom ik als vrijwilliger het engagement blijf aangaan bij Home-Start Domo. Natuurlijk is mijn goede relatie met het gezin ook een belangrijke factor! Ik krijg veel vertrouwen van hen, en dat geef mij voldoening.

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.