Webinar over dekolonisatie

Nadia Nsayi, professor Idesbald Goddeeris en Adinda Vanderzande gaan met elkaar in gesprek over dekolonisatie in het algemeen en de praktische uitwerking ervan. Schrijf in voor dit gratis webinar.

  • Wanneer: Donderdag 4 maart 2021 om 20 uur
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijven: Online tot en met 3 maart 2021. Na inschrijving, krijg je een link naar het webinar via mail.

Schrijf in

Sprekers

Nadia Nsayi schreef het boek 'Dochter van de dekolonisatie' (2020). Ze is een toonaangevende stem in het maatschappelijke debat. Ze werkt al jaren rond het thema bij onder meer het MAS (Museum Aan de Stroom), Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen.

Professor Idesbald Goddeeris is historicus aan KU Leuven en geldt als de academische referentie rond het thema dekolonisatie. Hij is een van de auteurs van het boek ‘Koloniaal Congo’ en werkte mee aan de televisiereeks ‘Kinderen van de Kolonie’.

Adinda Vanderzande is al jaren actief in Leuven rond de dekolonisatie van cultuur en kunsten. Met 'Urban Woorden' werkt ze met jongeren rond dit thema.

 

Jouw idee voor dekolonisatie van de publieke ruimte in Leuven

Heb jij een idee om het straatbeeld in Leuven meer divers te maken, zonder ons koloniale verleden uit te wissen? Met een kunstwerk, spelelement, ontmoetingsplek, festival, stadswandeling ...? Laat het ons weten.

Diestsesteenweg 104F
3010 Kessel-Lo

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.