Diplomavoorwaarden

Heb je niet het gevraagde diploma? Dan kan je soms toch deelnemen aan de selectie.

Erkende diploma's in Belgiƫ

Voor een functie bij de overheid zijn er specifieke diplomavereisten. Wil je nagaan of jouw diploma in aanmerking komt voor de functie waarvoor je wil solliciteren?

Bekijk alle erkende diploma's en getuigschriften

Heb je niet het gevraagde diploma?

Dan kan je soms toch deelnemen aan de selectie. Als dat mogelijk is, vermelden we dat bij de vacature. Je moet dan wel slagen voor een niveaubepaling, een proef die je capaciteiten meet. De proef maakt deel uit van de selectie.

Niveaubepaling

De niveaubepaling bestaat uit een aantal testen die elk een onderdeel van je capaciteiten meten.

Je resultaat op elke test geven we weer met een normscore. Zo vergelijken we jouw prestatie met de prestaties van personen met een diploma voor dezelfde test. De andere personen hebben een diploma van hetzelfde niveau als het diploma dat gevraagd wordt voor de functie.

Om te slagen voor de testen van de niveaubepaling, behaal je op elke test minstens een gemiddelde normscore. De scores op deze testen kunnen niet opgeteld worden en deelresultaten kunnen elkaar niet compenseren.

Heb je een buitenlands diploma?

Voeg bij je sollicitatie een document van National Academic Recognition Information Centre (NARIC) toe waarin staat dat je diploma gelijkwaardig is.

Meer over NARIC

Het kan enige tijd duren voor je de nodige informatie van NARIC krijgt. Daarom volstaat het om bij je sollicitatie een e-mail of brief toe te voegen waaruit blijkt dat je de procedure voor gelijkwaardigheid bij NARIC hebt opgestart.

Heb je een diploma in een andere taal?

Je kan bij de stad solliciteren met een diploma dat je niet in het Nederlands behaalde.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.