JUSTNature

JUSTNature is een Europees project dat natuur-gebaseerde oplossingen (NBS) op een rechtvaardige manier in de stad wil toepassen. Zo willen we onze stad klimaatadaptief maken met ecologische ruimte voor iedereen.

Wat wil JUSTNature doen?

JUSTNature wil natuur-gebaseerde oplossingen (NBS) inzetten om steden klimaatadaptief te maken. Het uitgangspunt van het project is dat iedereen recht heeft op ecologische ruimte: we hebben allen recht op schone lucht en een gezonde omgeving - vandaag en in de toekomst-, maar hiernaast is er ook het recht op een bloeiende biodiversiteit en de leefbaarheid voor ecosystemen.

Het JUSTNature-project selecteerde zes steden om het project uit te rollen, de zogenaamde stedelijke labo’s (City Practice Lab of CIPEL). De steden bevinden zich in verschillende geografische gebieden van Europa en in elk van deze steden zal een project worden uitgerold, vertrekkend vanuit elke unieke lokale context.

Waar doen we dit?

Huidige situatie in de Constantin Meunierstraat

Welke Europese steden doen nog mee?

Het JUSTNature project selecteerde zes steden voor het project. De steden bevinden zich in verschillende gebieden van Europa en in elk van deze steden wordt een project uitgerold, vertrekkend vanuit elke unieke lokale situatie.

Deelnemende steden:

  • Leuven
  • Chania (Griekenland)
  • Gzira (Malta)
  • Bolzano (Italië)
  • Merano (Italië)
  • Szombathely (Hongarije)
  • Munchen (Duitsland)
Kaart met deelnemende Europese steden

Meer informatie

Video: JUSTNature, een rechtvaardige overgang naar koolstofarme steden

Website

www.justnatureproject.eu (website in het Engels)

Voor JUSTNature krijgen we financiële steun van Horizon 2020, een onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie (GA No 101003757).
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.