Ratten bestrijden

In elke stad huizen er ratten, ook in Leuven. Ze veroorzaken schade door te knagen aan houtwerk, elektriciteitsleidingen en pvc-buizen. Ze graven tunnels onder funderingen of vloeren en gaan er op zoek naar voedsel. Bovendien kunnen ze ziektes overdragen. Reden genoeg om ze te bestrijden. De stad neemt heel wat maatregelen, en ook jij kan helpen.

Hoe kan je ratten vermijden?

Vaak creëren mensen onbewust de ideale leefomstandigheden voor ratten. Iedereen kan dus helpen om de populatie onder controle te houden.

Lees de tips om ratten te vermijden

Gratis rattenvergif

Heb je toch last van ratten op privéterrein? Je krijgt van de stad advies en gratis vergif om ze te bestrijden.

Waar afhalen?

Voor wie?

Leuvenaars.
Het aantal zakjes per adres is beperkt. We geven de voorkeur aan preventieve maatregelen.

Prijs

Gratis.

Ratten melden

Ratten gezien op het openbaar domein?

Meld het ons

Wat gebeurt er met je melding?

Enkele medewerkers komen ter plaatse om extra chemische bestrijdingsmiddelen te plaatsen. Als ergens een plotse of grote toename van ongedierte is, nemen we bijkomende maatregelen. We plaatsen dan bijvoorbeeld ook bestrijdingsmiddelen op privéterrein en lichten de buurtbewoners daarover in.

Wat doet de stad?

De riolering is voor veel ratten een aangename habitat. Ze kunnen uitstekend zwemmen en ze vinden er etensresten. We plaatsen chemische bestrijdingsmiddelen in het hele Leuvense rioolnet. De producten lossen niet op in water, en ze staan buiten bereik van mensen of andere dieren. Ze vormen dus geen gevaar voor hen.

Kolonel Begaultlaan 47
3012 Wilsele

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.