27 en 28 april 2024

Powerchair sporten

Heb je een fysieke beperking en ben je op zoek naar een spannende en uitdagende sport om te beoefenen in je elektrische rolstoel? Dan zijn deze powerchair sporten iets voor jou! Ervaar tactiek, snelheid, behendigheid en teamwork. Ontwikkel nieuwe vaardigheden en maak nieuwe vrienden.

  • Voor wie: Personen met een fysieke beperking
  • Wanneer: 27 en 28 april 2024
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijven: Niet nodig

Programma

  • Open training powerchair sporten
  • Initiatie powerchair football en boccia

De initiaties worden begeleid door een ervaren powerchair hockeyspeler, de trainer van het nationaal powerchair footballteam en G-sport Vlaanderen.

Sporten

Powerchair hockey

Powerchair Hockey is een teamsport waarbij 2 teams van 5 spelers met behulp van tactische passes en blocks het meest proberen scoren met een kleine, witte gatenbal in een goal van amper 20 cm hoog. Spelers gebruiken een stick aan de rolstoel of in de hand.

Powerchair football

Powerchair Football is een teamsport waarbij 2 teams van 4 spelers een grote voetbal controleren met een speciale beugel op hun rolstoel. Met slimme dribbels en passes proberen ze het vaakst te scoren.

Boccia

Boccia is een paralympische miksport die gelijkenissen toont met petanque, waarbij je zo veel mogelijk punten moet scoren door je eigen gekleurde ballen dichter bij de ‘jack’ te gooien dan de tegenstander. Spelen kan zelfstandig of met hulp van een goot en een sporthelper.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.