Victor Broosplein: voorlopig ontwerp

Open en aantrekkelijk plein met meer groen en ruimte voor terrassen en kleine evenementen.

Meer groen

  • Inwoners gaven aan dat ze meer groen willen. Daarom staan er in het bijgewerkte plan extra bomen en groenvakken.
  • De groenzones geven richting aan de voetgangers en fietsers die het plein oversteken en richting de Sluisstraat en de doorgang onder het gebouw van Stella Artois gaan.

Terrassen en kleine evenementen

  • Het open plein is aantrekkelijk voor alledaags gebruik en kleine evenementen.
  • Er is voldoende ruimte voor terrassen.

Comfortabele ondergrond

  • Op de betonverharding kan je comfortabel wandelen, fietsen, skaten en steppen.
  • De materialen en de inrichting zijn geschikt voor vrachtwagens die leveren aan OPEK.
  • De cirkel markeert het ondergrondse bufferbassin. Zo zie je dat water ook onder het plein een belangrijke rol speelt.
Voorlopig ontwerp
Het ontwerpteam werkt het wedstrijdontwerp in de loop van 2022 verder af. De afbeeldingen op deze website zijn dus voorlopig. Ze geven een richting aan, maar vormen geen definitief ontwerp.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.