Victor Broosplein

Het plein voor OPEK wordt een open en aantrekkelijk plein, met meer groen en ruimte voor terrassen en kleine evenementen.

Duidelijke structuur

  • Door de inplanting van bomen, grote groenvakken en de watertuin krijgt het plein een duidelijke structuur. Het wordt een aangename verblijfsplek met verschillende delen.
  • De bomen op het plein zijn het begin van groene stroken langs de oevers. Het is een mix van boomsoorten, met verschillende hoogtes en vormen.
  • De betonverharding op het plein loopt verder op de wandelboulevard langs de oevers. Deze ondergrond is geschikt om comfortabel te wandelen, fietsen, skaten en steppen.

Water onder het plein

  • In een bestaand ondergronds bassin vangen we het regenwater van de omliggende straten op. Als het vol is, bijvoorbeeld na een hevige regenbui, loopt het water vertraagd over naar de watertuin.
  • Het voedingskanaal De Hond stroomt van de kant van De Hoorn onder het plein naar de Vaart. Het zorgt zo voor de watertoevoer van de Vaart.

Hier dringt het door

Regenwater op het plein stroomt naar de groenvakken. Dat zijn extra bufferruimtes die fungeren als een wadi. Zo kan regenwater (vertraagd) in de grond dringen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 22 72

Mail ons

stadsvernieuwing@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.