Zuidoever aan de Vaart

De zuidoever bestaat uit 2 delen. Het deel tussen OPEK en de Vaartstraat sluit mooi aan bij het Victor Broosplein. In het deel tussen de Vaartstraat en de bruggen komt een wandeldek op het water dat wandelaars van de drukke verkeersas scheidt.

Tussen de Vaartstraat en de bruggen

Druk verkeer

  • Dit straatdeel is smaller en het verkeer is hier drukker. Het blijft deel uitmaken van de verkeerslus om dit stadsdeel in en uit te rijden.
  • Om het voetgangersverkeer te scheiden van het autoverkeer, komt er een houten wandeldek op het water.

Fietsers

  • Aan beide kanten van de rijbaan komen brede fietspaden voor het doorgaande fietsverkeer van en naar de Kolonel Begaultlaan.
  • Aan de kant van de binnenstad komt een dubbelrichtingsfietspad tussen de brug en de Balk van Beel.

Groen

Aan de kant van het water is er minder ruimte voor groen. Daarom komen hier geen hoogstammen, maar wel meerstammige struiken met een gevarieerde onderbegroeiing.

Aan de overkant (de kant van de gebouwen) is er wel voldoende ruimte voor hoogstambomen tussen het voetpad en de rijbaan.

Tussen OPEK en de Vaartstraat

Woonerf

Hier komt een gelijkgrondse inrichting als woonerf met materialen die mooi aansluiten bij het Victor Broosplein. Het verkeer is hier rustig. Er passeren enkel lokaal gemotoriseerd verkeer, bussen, wandelaars en fietsers.

Wandelen tussen water en groen

Een geschrankte bomenrij scheidt voetgangers van het andere verkeer. Ook hier planten we een mix van boomsoorten met verschillende hoogtes en vormen.

De wandelpromenade wordt aangelegd in hetzelfde materiaal als het Victor Broosplein. Het pad loopt over in een houten dek op het water ter hoogte van de Vaartstraat.

Met de bus en de fiets

Een nieuwe busroute van de Vaartkom naar het centrum en Arenberg bedient de 2 nieuwe bushaltes.

Er komt ook een fietsenstalling en een Hoppinpunt met deelfietsen, deelbakfietsen en een fietsherstelzuil.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 22 72

Mail ons

stadsvernieuwing@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.