Hoppinpunten

De stad installeerde al 43 Hoppinpunten. Je kan er vlot van het ene op het andere vervoersmiddel overschakelen en onder meer deelauto's en deelfietsen gebruiken.

Vind een Hoppinpunt in jouw buurt

Filter resultaten

Waarom Hoppinpunten?

  • Om het voor inwoners en bezoekers makkelijker te maken om deelfietsen en deelauto's te gebruiken. Zo beperken we ook parkeerproblemen op straat.
  • Om het grote aanbod van deelfietsen en deelauto’s van verschillende aanbieders te verzamelen op goedgekozen plekken, in plaats van willekeurig op het openbaar domein.

Europese subsidie

De stad krijgt een Europese subsidie van € 526.000 binnen het Noordwest-Europees Interreg project eHUBS. Dat wil elektrische deelmobiliteit promoten als aantrekkelijk en haalbaar alternatief voor privéwagens. eHUBS moeten zo bijdragen tot minder uitstoot en minder autogebruik. De totale projectsubsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling is € 7.400.000.
Lees meer over het Interreg-project 'eHUBs' (Engels)

De stad is partner van een ander Europees project, namelijk ShareDiMobiHubs, een Interreg project binnen de Noordzee regio. Dat wil het aanbod en het gebruik van de Hoppinpunten laten groeien. We onderzoeken hoe de vraag naar deelmobiliteit kan stijgen bij specifieke doelgroepen, enerzijds kansengroepen en anderzijds handelszaken, bedrijven en andere organisaties. De totale projectsubsidie vanuit de Europese Unie is € 5.277.000. De stad ontvangt daarvan € 530.000.
Lees meer over het project ShareDiMobiHubs (Engels)

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.